Η Κέλλυ Αραούζου πρέσβειρα του αγώνα “Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου”!
Κάποτε ένας χρησμός της Πυθίας εμπόδισε την ένωση των δυο θαλασσων, του Σαρωνικου κ του Κορινθιακού. Ο πρώτος που σκέφτηκε, σύμφωνα με καταγεγραμμένες πηγές, τη διάνοιξη του Ισθμού ήταν ο Τύρννος της Κορίνθου Περίανδρος (668 – 584 π. Χ.), αλλά, μάλλον, ουδέποτε το αποτόλμησε. Από τότε πολλοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να ενώσουν τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό, αλλά το όνειρο αυτό έγιν πραγματικότητα στις 25 Ιουλίου 1893.
Η διώρυγα που κατασκευάστηκε, κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.433 μέτρα.
Αυτά τα μέτρα θα κληθούν να κολυμπήσουν όσοι Έλληνες και ξένοι αθλητές απαντήσουν θετικά στην πρόκληση της Οργανωτικής Επιτροπής αυτού του πρωτότυπου αγώνα.
Ο Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου» θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και με τη διοργάνωση θα συνδέσουν το όνομά τους αθλητές και αθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα. Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να βάλει όριο στις συμμετοχές προκειμένου να ελέγξει όλες τις παραμέτρους ασφαλείας. Έτσι, τη μοναδική αυτή εμπειρία, εφέτος, θα βιώσουν στις 24 Σεπτεμβρίου μόνο 600 αθλητές και αθλήτριες.
Κ. Αραούζου: Πρόκληση και η καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας!
Σ’ αυτά τα νερά που ενώνουν τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό, θα κολυμπήσει και μια συμπολίτισσά μας αθλήτρια, η Χαιδαριώτισα πρωταθλήτρια με παγκόσμιες διακρίσεις Κέλλυ Αραούζου.
«Για εμένα αποτελεί πρόκληση το να κολυμπήσω σε έναν χώρο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα διεθνή αξιοθέατα της χώρας μου. Ο αθλητισμός είναι παιδεία και πολιτισμός», τόνιισε η πρωταθλήτρια μας σε συζήτηση που είχαμε μαζί της.
Συναντήσαμε την Κέλυ Αραούζου και της ζητήσαμε να μας μιλήσει σχετικά με το πώς αισθάνεται που λαμβάνει μέρος στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα.
Ερ.:Γιατί κατά τη γνώμη σας είναι σπουδαίο αθλητικό γεγονός ο αγώνας αυτός που τον τιμάτε με τη συμμετοχή σας;
Απ.: Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να διεξάγονται αγώνες Open Water στην Ελλάδα, σε διάφορα αξιοθέατα της, ώστε να μαθευτεί το άθλημα ακόμα περισσότερο και ταυτόχρονα να το συνδυάσουν με ένα αξιομνημόνευτο θέαμα.
Ερ.: Τι νομίζετε ότι μπορεί να προσφέρει η διοργάνωση αυτή στη χώρα μας από πλευράς προβολής της;
Απ.: Όπως είπα παραπάνω όταν γίνεται ένα event σε μια από τις πιο γνωστές διώρυγες της Ευρώπης, αποτελεί κίνητρο ενδιαφέροντος για όλο τον κόσμο! Αυτόματα συνδέεις ένα μεγάλο event, με ένα αξιοθέατο ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα!
Ερ.: Η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα έχει δώσει σημαντικές διακρίσεις στη χώρα μας. Μια από αυτές σε παγκόσμιο επίπεδο την έχετε προσφέρει εσείς με τις νίκες σας σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Νομίζετε πως μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο το άθλημα που αγαπάτε και με ποιους τρόπους;
Απ.: Σίγουρα η επιτυχία είναι η καλύτερη διαφήμιση του αθλήματος, ευτυχώς πέρασαν αθλητές που άφησαν ιστορία στο open water καθώς και στον αθλητισμό της χώρας μας. Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς την αγάπη που έχουμε για το άθλημα! Το open water μου έχει χαρίσει τρομερές συγκινήσεις στην καριέρα μου ως αθλήτρια και αυτό είναι ότι πιο σημαντικό έχω κερδίσει. Όταν γίνονται τέτοια event μας βοηθούν να δείξουμε στο κόσμο που δεν γνωρίζει ακόμα αυτό το άθλημα, τι είναι για εμάς, καθώς και πως μπορεί να το κάνει ο οποιοδήποτε με λίγη κολυμβητική εμπειρία.
Ερ.: Σας επέλεξαν οι διοργανωτές ως Πρέσβειρα της διοργάνωσης αυτής. Τι υποχρεώσεις σας δημιουργεί αυτή η επιλογή;
Απ.: Ως αθλήτρια του Open Water είναι χαρά μου να συμμετέχω σε όποια διοργάνωση με καλούν. Για μένα δεν έχει διαφορά η προσφώνηση “πρέσβειρα”, καθώς θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα.Να κολυμπάω! Πηγαίνω σε αυτό τον αγώνα ως αθλήτρια, έτοιμη να κολυμπήσω σε ένα αξιοθαύμαστο μέρος και να ζήσω μια ακόμα πολύ όμορφη εμπειρία!
Η πανέμορφη Χαϊδαριώτισσα Κέλλυ Αραούζου, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1991. Στην ηλικία των 17 ετών αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, διότι ήθελε να προετοιμαστεί για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου.
Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αλλά αγωνίστηκε στο εξωτερικό, έκανε πανελλήνια ρεκόρ στα 400μ. και 800μ. ελεύθερο και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο κατάφερε να αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά με συστηματική μελέτη κατάφερε να πετυχει και την εισαγωγή της στην Γ/θμια Εκπ/ση. Σήμερα, είναι τελειόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι πιο σημαντικές διακρίσεις της πρωταθλήτριας.
Οι πιο σημαντικές της διεθνείς διακρίσεις
2008, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων: ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ κολύμβησης
2009, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων: χρυσό μετάλλιο στα 3χλμ και χάλκινο στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας
2010, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας
2011, Παγκόσμιο Κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας
2012, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ και 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας
2013, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ team event, 4η θέση στα 5χλμ και στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, 2η θέση στο test event 5χλμ ανοιχτής θάλασσας και 4η θέση στο test event 10χλμ ανοιχτής θάλασσας
2014: Παγκόσμιο Κύπελλο: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ ομαδικό